Trånga skor ...

Luften tätnar och omsluter mig helt. Fryser utan att det känns kallt i luften. Den kramar om mig mer bestämt än kärleksfullt. Känslan av att vara instängd i en oändlighet! Att simma bröstsimma i en torrlagd flod. Stampa på samma plats i för små skor som skaver fötterna.

Jag gnisslar tänderna åt stormen som blåser kring mitt sinne. Tankarna stormar omkring och gör mig matt.

http://www.parterre.com/wp-content/uploads/2009/02/hell_freezes_over.png


En av dessa söndagar ...

Efter fjärde koppen kaffe med mjölk så har jag slutligen besegrat tröttheten min kropp led av. Tänker baklänges och morgonen startade på den gode värden björn´s soffa. Tänkte se UFC galan under natten men med lite eftertanke sov jag istället då jobb stod för dörren denna söndag.

Håller mig helt isolerad från SMS, facebook, bloggar, alla typer av nyhetsflöden undviker jag tills dess att jag kan komma hem och se nattens gala.

Sträcker ut mig i en krucifix gest och känner hur det knastrar i kroppen.

Utanför mitt fönster bildar molnen figurer, oändliga landskap som busar med solen.

Hann med två födelsedagsfiranden igår. Började "in reverse" tårta och kaffe hos svärmor och sedan Tacos hos björnen! Trevligt, hann med TP och se slutet på Schlagern, det går verkligen inte att tävla i musik. Mycket kan man tävla i men inte musik!

Bara lugga resten av dagen. Sedan äntligen hemmåt! Saknar familjen!

Btw. Grattis på morsdag kära mamma!

http://media.photobucket.com/image/your%20kingdome%20will%20come/Heatwaves77/PinkRoses.jpg


Det här är ingen neråtsång ...

Ibland innfinner sig känslan av att allt är "as good as". Det blir inte bättre än så här. Den kryper på mig som en sjäsligt plåster. Dunkar med sin hammare mot min känsliga person och låter lova att det blir aldrig bättre än så här. Jag vägrar men låter mig önska att det skall ändras till det bättre. Men jag kastar min önskan i dammen och ser mot stjärnorna. Tecknar mot mina framlidna fäder och ber om hjälp. Lyssnar och bara ler mot deras tysta talan.

Försjunker i djupa veck och funderar vidare. Lösningen är den jag bär på. Tyngden av mitt träkors får inte dämpa min längta att förändra min ambition att kasta loss från detta 1984 tals läge.

Jag är starkare än imaginära olycksbroder som tynger mina axlar.

Allt in i kaklet och kämpa på, as good as! På riktigt - dra åt helvete! Det kommer aldrig bryta mina bojor. Jag har makten i min hand, endast jag själv kan uppstå som fenix!

http://spacesuityoga.files.wordpress.com/2008/11/brain-763982-1.jpg

Bobby the brain!


Morning glory ...

När dagen gryr vaknar jag som en klocka när solen skiner. Eller kan det vara när katterna tycker det är dags för frukost kring fyra tiden på tidig morgon? Kravlar mig upp och känner solens värme välkomna mig ur sovrummet. Hell Yes tänker jag! Lyckas skaka av den värsta lik-stelheten, häller upp frulle till missarna. Pillar fram filter, kaffe, och brygger en kanna. Kikar ut genom fönstret likt en uggla. Öppnar balkongen och lyssnar till fåglarnas sång. Sambon sover vidare. Själv tar jag plats på "front row" mitt i solen. Läser M3 och Pc För Alla. Japp jag är en gammal datornörd. Jag är ingen hacker men jag älskar teknik.

Jag omfamnar den, men är en väldigt nogrann konsument innan jag investerar. Samtidigt är jag en skorpion som handlar med hjärtat. Tänker med hjärtat. Helt klart praktiker än teoretiker. Hellre försöka och misslyckas än att fega.

Ler mot solen och tänker på den vise (var han en, vad tusan är han för djur, den visa samurajen? prästen? i kung-fu panda) "One often meets his destiny on the road he takes to avoid it".

Gillar smarta citat. Samlar på dem. Funderar och uppfylls av dem. En annan skön av helt annat värde är från Dolans Cadillac "bribe the devil for a trip to hell" (en grym film om hämnd), ovänta bra, med tanke på tidigare mindre lyckade filmatiseringar av Stephen King (It är undantaget).

Soltimmarna på vår balkong är annars ganska sparsamma. Ungefär mellan fyra och åtta på morgonen kan man räkna med sol.  Så det gäller fånga stunderna av solen som bjuds. Undrar verkligen vad arkitekten som placerade huset hade för tanke? Barnfamiljer med insyn mot innergården? Själv röstar jag för balkong mot skogen, eftermiddagsol och dubbelöppnad balkongdör med inglasad kuvös. Sweet!!

En dag så ... då skall vi bli med hus. Drömmen ett litet pittoreskt hus vid vattnet. Ett hus med karktär. Att få bygga en brygga, snickra utanför på tomten, en egen verkstad. Det är drömmen!

Sluta aldrig drömma!

http://2.bp.blogspot.com/_sL-Cuk4YZoQ/SDH_kzl7__I/AAAAAAAAA2c/63STcDoVjeM/s400/Jan%2BStenmark%2BI.jpg

Ett helvete i taget tack ...

Låt mig citera mannen från filmen saw "Fuck, oh fuck no, OH FUCCCCCK!!", ja ungefär så kändes det efter tio minuter av min första joggingtur på flera år! Så mycket smärta och så mycket kanaliserad ilska tog sig uttryck i att plåga min kropp.

Varför ställer sig ni frågande ...! Well, minister! Är man en skorpion så är man. Av eller på! Fullt ös eller total vila. Aktiv vila som jag lärde mig under min värnplikt.

När jag ger mig ut i joggingspåret är jag allt som oftast ensam. Jag och musiken i min mp3, cdspelare vad som än går att ta med sig lätt när man joggar.

Jag piskar mig själv att ge allt, ge järnet. Verkligen få utlopp för allt. Pumpa genom systemet. Rensa och in med nytt syre och låt musklerna göra sitt!

Gudars vad vilken lättnad det är. Min terapi mot allt i livet. Jogging. I spåret är jag som en light variant av forrest gump. Bara springer. Rensar hjärnan!

Innan jag drog iväg och sprang så gick jag ner och bara helt magiskt ställde in bromsarna så att de går att bromsa tvärt. Smörjde cykeln och pumpade däcken! Wtf ... det har jag tänkt göra i flera veckor. Plötsligt händer det bara .. den berömda tummen lossnar ;)

Nu skall jag unna mig ännu mer vatten och en morot. Se senaste TUF på balkongen!

Livet skall vara gott av leva ;)

Dire Straits - Walk of Life

Sol i sinnet ...

När det är 20 plus grader utanför så finns inte längre några ursäkter för att stöka till balkongen så att det går att vistas där. Monterar fäste till nätdörren så våra underbara katter kan spana ut men inte smita ut på balkongen och göra en sky-dive tre våningar ned!

Istället blir det sele. Sigge ålar sig runt och vill snabbt in igen. Katten findus storm trivs och vandrar runt som en stolt tupp och njuter ute i den friska luften. Brottas lite och myser på. Vår lilla katten gustaf det (garfield)!

Den enda avigsidan med vår balkong är att det är sol från typ fyra fem på morgonen till klockan är strax efter sju. Får bara stiga upp lite tidigare för att smälta i solen en stund då ;)

Känns underbart att se björkarna börja knoppa. Gräsmattorna grönskar och oändligt soliga nätter! Norrland - evig kärlek!

Katten Findus

Kungen på balkongen! Just kicking it!



Work it ..

Igår tog arbetsveckan slut. Exakt klockan fem körde jag mitt imaginära stämpelkort i botten och försvann som vinden. Sambon varmkörde motorn och vi susade hemmåt.

Ungsstekt fläskfile och potatisgratäng till middag satt som en smäck! Sedan in i min mini verkstad. Lödde ihop sambons ring som gått sönder. Voila lagad på en kick! Fast brände mig på lödkolven. Perkele!

Sedan lite snickeri. Våra undulater fyller år i morgon (läs idag 15:e maj). Blir fyra år. Så jag snidade ihop en ny gunga till dem. Se bilden nedan.

I min dröm har jag en större verkstad/garage med maskiner och verktyg där jag kan snickra på. Helt i morfars och farfars anda. Jag har då god påbrå. Även fast jag inte är något snickeriets mr myjagi på långa vägar.

Men den som inte försöker kan heller aldrig lära sig!

Tooli shan gri f(ä)ck in la

Min arbetsbänk - Molly och Gabe´s födelsedags gunga. Konstruktionen är så pass hållbar
att den skulle hålla för en stor papegoja. Dem är små undulater!



Andas eld .. kyl med is ...

Sansat dårskap; fångat i en låda full av förväntningar. Markisen skymmer solen som ger mig kraft. Jag ägnar min lunch att räkna tid. Har en lugnande inverkan. Occkuperar mitt sinne med nya intryck. Allt känns som en ny lärdom. Också en lärdom att jag aldrig kommer orka med att blogga varje dag.

Jag är en sällsam vind. Kanske skulle jag orka om jag vaknade varje morgon till känslan av total frihet. Kanske .. men att tugga på tungan skulle inte göra det bättre.

Will you feel better? Yes I would Miss Regina Spektor!

För i tanken når jag alltid den tomma dammen fylld av tjära. Jag knä böjer framför. Så nära att jag nästan trillar i med hjälp av tyngdlagen. Sitter där och tyst betraktar den. Det stora sagoträdet i mitten som guppar runt som en liten livbåt där. Med blad som ger viskande läten från sig.

Där sitter jag på huk som en katt och lyssnar till dess sång, vers, babbel! Ler så fånigt till läten som bara hörs till dem som verkligen lärt sig att lyssna. Ser en siluett .. av Milton. Bara jag kan se honom. Han blinkar och lyfter vingen i en väldigt elegant gest.

Jag ler och nickar mot honom. Sväljer hårt! Mille Förlåt!



Arcade Fire - Intervention

The King has taken back his Crown


RSS 2.0