En av dessa dagar ...

När koffein inte ger mig kicken ... när förstärkaren till hemmabion ballar ur mitt i filmen. När den lediga dagen plötslig förvandlar sig till en demon i min västerländska tillvaron. Stackars lilla västerländska fåntratt tänker jag när jag sansat mig och istället börjar fästa om nätdörrarna hemma (för att skilja kontoret från the basterds våra älskade katter från undulaternas bur).

Slår på musik, knycker med nacken och pussar sambon och ler. What the hell .. egentligen ... ?! Vill inte förstärkaren så .. im not gonna bother it ..! Den tar jag itu med senare. Jag gör ett nytt projekt istället.

Dagens ledord är dörrar ... hänga upp dörrar ...! Make it happen! För "the show must go on", right mr Freddie Mercury?

Det var gårddagen det. Jag fixade dörrarna så att de är katt-säkarade. Fixade förstärkaren så den spelade sin sång.

The doors ... det får vara en metafor för Dörrarna i livet ... alla möjligheter som får gestaltas av dörrar som öppnas och stängs!




One man wolfpack ...

Vaknar upp till snöblåst! Att kalla det snöstorm vore att narras med vädergudarna! Dricker mitt morgon kaffe. Vandrar runt med simpsonskoppen i näven och spanar likt våra katter ut genom lägenhetens fönster. Spejar ut på träden som svajar i vinden. Hör nästan hur den kallar på mig ... jag måste gå till jobbet idag intalar jag mig själv. Det är på något plan ... ett måste! Sorry Honey, mac is mac!

Tänker på scenen i filmen Baksmällan, One man wolfpack speech! Ler för mig själv åt tanken. En fullständigt lysande scen i en väldigt underhållande film.

Vandrra runt med mina funderingar, plockar upp dem försiktigt ur min mentala ryggsäck. Beskådar dem och lägger tillbaks dem.

"You don´t have to move the mountain to make an impact on the man" ...!

Det här ska bli den bästa dagen hittils den här veckan ...

Soundtrack of today ...




Byggare Mäci ...

Att bygga och borra är en passion för mig. Det är avstressande att arbeta med händerna. Jag är ingen snickare, jag är en handyman. En hemmafix, en hemma pulare! Vad som fattas är bara en riktig verkstad att få stöka omkring i. Skapa egna ritningar och bygga från scratch! En dag så ska vi fixa vårt eget hus!

X mark the spot!

Missa inte ...


Swing it ...



Hästpojken - Gitarrer och bas, trummor och hat!

Im a man of passion!

Ovan citat från en fim vi såg igår, The gray man. En film om en kannibalisk herre vid namn Albert Fish. Filmen lär aldrig vinna en Oscar men jag gillade citatet "im a man of passion". Det är jag verkligen (helt i avstånd från filmens karaktär d.v.s.), passionerad när det kommer till teknik, form, inredning, musik, film, kärlek, böcker, fotografi, dryck, mat! Livets goda.

Efter möblerat om vardagsrummet och givit katternas stora klätterträd en riktig sweetspot intill fönstersidan i vardagsrummet så fick jag ordentligt blodad tand. Inrednings demonen i mig har väckts. Högst på listan är ett nytt soffbord.

Spanar på nätet efter tänkbara kandidater att diskutera med min sambo. Söker ett runt eller ovalt bord i något snyggt passande utförande. Ger mig på jakt på Mio, Svenska Hem, Eurpa möbler (EM diskade sig själv, fanns inget av intresse där).

Så för stunden nedan kandidater:

Soffbordet Foxx från Mio

 

http://www.svenskahem.se/?id=240&catid=244&prodid=9458

Soffbordet Ovale från Svenska Hem

 


Night time is the right time!

Jag är en slags mutation av en morgonmänniska och en sent kväll räv. Vid tidig morgon och arbete hamrar jag min snooze knapp. När jag är ledig så kan jag liksom smyga mig upp som en gepard. Kontrollera att övriga familjen mår bra. Lämnar sambon djupt sovande i sängen. Hon mår bra där, så söt när hon sover! (överraskar henne med frukost på sängen sedan).

Eftersom katter har sådan överlägsen hörsel så vet dem redan att jag är i antågande. Ser trött mot mig och gäspar. Smyger runt i lägenheten. Denna morgon kommer findus trött gående tilll mig där jag sitter i köket. Placerar sig i mitt knä och vill bli kliad på magen. Jag är inte sen att besvara denna önskan.

Blev sent igår, om man kan kalla halv 01:30 am sent. Älskar känslan av friheten att lägga sig när man känner för det. Vakna i sin egen takt.

Sedan på morgonen dricka nybryggt kaffe och äta evighets frukost! Bästa känslan är att vara tillsammans med sin familj.

God morgon sverige .. var ni än är!

P.S. Före ni skruvar på Foo Fighters nedan så ... DENNA LÅTEN KRÄVER KONSERT VOLYM!! DET SKA SKALLRA I VÄGGARNA ELLER KÄNNAS SOM NI HJÄRNAN STUDSAR I SKALLEN OM NI KÖR IN-EAR LURAR!

Foo Fighters - Pretender


A room with a view ...

Vaknar med känslan av ledighet. Sammanhängande ledighet. Dygn som sluts samman till dagar. Finally! Botar min kaffestinna hjärna med en nybryggd kopp kaffe från min eminenta 30 års present. En svart bryggare som utför sitt arbete fullständigt lysande. Gubb-myser omkring med kaffe och i min hjärna snurrar tankar hur jag ska möblera om eller pardon my french "inreda" om .. make it faboulus som Simon Davis skulle uttryckt det (sann inredningshjälte)! Any day Simon och Thomas om ni känner för att inreda om ett rum i vår lya! Any day!

Tömmer rummet. Drar runt soffan, sliter bort tidigare kabeldragning. Börjar från början. Vrider tillbaks klockan ..! Summerar tankarna och börjar med magin. Im on it ...! Looking for the grale!

Vågar man inte kan man inte nå denn sanna känslan av ett mysigt och egensinnigt hem!

Dagens soundtrack får bli Smashing Pumpkins ... Tonight Tonight ...



Smashing Pumpkins - Tonight tonight


The Magic 8-ball ...

Skak ... skak .. skak .. "kommer jag få en bra dag?" ... magic 8-ball "You can count on it"!

Perfekt tänkte jag. Lugga onsdagen sedan lång ledighet. Men den nedra bollen verkar behaga skoja med mig. Hittils har dagen känts som en uppförsbacke av bibliska mått. Men jag tänker inte låta mig nedslås. Bara spotta i nävarna och säg till denna rackarns dag att "bring it" .. fast bör inte bli för kaxig.

Lånad från:  http://www.bobleesays.com/getfile/109cc538-4f22-4cea-a2a7-9921fc53ce00/magic8ball.aspx

Skaka fram dina egna svar här!


Kaffe och Ostmacka .. klassikern dör aldrig!

När jag slår upp gluggarna på morgonen och börjar sent är det en oas att njuta av nybryggt kaffe. Sportbröd med bregott och prästost. Unna sig att spendera morgonen i slow motion och glömma att arbetet existerar för en tid! Livet består i nog många krav. Så krav fria slow motion morgonstunder är lätträknade och fullständigt brilljanta!

Stiger upp tidigit och njuter av stunden med min sambo på morgonen. Suger i mig och fyller på depån med livsenergi. Detaljerna i stunderna och sparar dem på hårdisken som sitter bakom hjärtat kopplad till hjärnans känslocentra (den outforskade delen)!

The Magic Numbers - Mornings Eleven

Älskar verkligen The Magic Numbers musik. Fullständigt lysande. Får mig oftast på fötter när jag lyssnar på dem. Mr Romeo som bland annat sjunger har väldigt bra röst tycker jag.


I admit it ... jag är en serie junkie

När jag blev färdig med femte säsongen av The Wire så hade jag nått vägs ände på den serien. Wow ... den hade kunnat fortsätta i ytterligare säsonger men den klippte banden och tog förväl. Det uppskattar jag .. inte bli något evighetstuggande som tillslut själv dör ikapp med tittarfall. Jag kommer nog börja se den igen när det blir höst igen. Jag vet vad som väntar mig .. fullständigt lysande dialog och en serie som aldrig gör mig besviken. Mörk, utan hopp men full med värme. Kräver sin tittare!


The Wire - Trailer 1 säsongen

Så i sviterna av The Wire började jag se Pushing Daises

Bilden lånad från:  http://multipleverses.com/category/tv/paranormal-tv/pushing-daisies-paranormal-tv-tv/

Denna underbara lättsamma historia om pajbagaren ned och hans återupplivade flickvän Chuck och deras mordgåtor och äventyr. Denna serien är en sådan Tim Burton flört, så gillar man Tim Burton kommer man inte bli besviken. Den fick två säsonger (vet att det är en gammal serie från 2008). Jag är inte med när det händer jag är old school.

Nästa på tur står Deadwood boxen, Seindfeld and more to come!


Bildens kraft .. ordets makt ...

Alla människor har olika förhållanden till platser som dem besökt. Rädsla, sorg, glädje, förundran. Ibland vill man bara glömma en plats, eller minns den bara svagt.

En plats som sedan länge är glömd är Tjernobyl och katastrofen. Läs denna tänkvärda skildring från platsen.

Ghost Town

Vad händer med dem platser som människan överger, slutar vistas på, lämnar till sitt öde?

Övergivna Platser

Såg den här uställningen på Kulturens hus för en väldig mass år sedan. Väldigt givande och skrämmande ...

Gun Nation

 

Bilden är lånad från:  http://www.swedroid.se/tag/camera-zoom


Våra katter ...

Dessa underbara husdjur. Vårt fyrfota gäng .. de fyras gäng. De drar runt i lägenheten och busar omkring, dem lever det goda livet. Sova, käka mat som serveras på bestämda tider, bara busa och göra vad som faller dem in. Bli serverad lite skinka, ost, eller något annat gott som tillagas i köket. Brottas lite med syskonen. Mysa med människorna i deras liv.


Simons Cat

Känner igen mig ... i Simons katt. Min förövare heter Sigge.


La musica .. en tisdag .. nära friheten ...

Sansad tisdag, en dag från frihet. Ledighet, total obefriad ledighet i fyra dagar i ett band! Ej desto mindre upptagen av känslan av att vara kreativ. Love it! Dags att förändra vardags rummet. Jag är inte bara intresserad av möblernas position men också dess funktion och utseende. Blandat med ett krävande tekniskt begär så blir det hela fulländat men aldrig fullbordat. Som en ständig process som alltid håller handen om ryggen på kaoset.



Regina Spektor - Laughing with

För alla som missat Regina Spektor. Börja genast att fylla detta hål av tomhet. Ni kommer inte att ångra er. Laddar upp mig själv med hennes underbara röst.


Kära vänner ...

Äntligen landat hemma för att slicka såren från måndagen. Kroppen värker, sviterna från lördags trevliga fest i goda vänners lag. Min sambo bjöd upp till spontan dans och jag var inte sen att svingas med! Jag är ingen John Travolta, men what the hell? Det gäller att ha så roligt man kan!


Travolta och Uma Thurman, shake it!

Spelades brädspel, old school style. Kan verkligen rekommendera spelet Ticket to Ride! Sedan följde Guitar hero, jag är ingen Tom Morello men han är då idolen när det gäller gitarrister. Ej att förglömma, Mark Knopfler, Eric Clapton, m.fl.

En kväll fylld av god mat och härlig dessert! Gott värdskap minsann! Nästa gång står vi för fiolerna :)

Joe Cocker - With a little help from my friends (Woodstock)


I don´t like mondays ...

Det vore en ren underdrift .. att säga att jag ogillar måndagar. Det är min absoluta nemesis dag! Dagen med stort stjärsparkar "D". Men den går att simma genom, trassla sig förbi. Borsta av sig av sig den och vara nöjd med sig själv och sin insats. You win some and you lose some! But your able to fight another day (metaforiskt talat)!


Bob Geldof - I don´t like Mondays ...!


Snooze-time is the right time!

Jag har blivit något av en snooze-guru. En morgontrött rackare som klappar till min Oregon Scientific klocka minst 4 - 5 gånger per morgon. Ökar mitt koma tillstånd med 8 minuer i stöten. Tillslut är jag "out of time" och måste ta mig upp för att nå arbetet i tid.

När inte mitt snooze begär hämmar mig att stiga upp så bistår katten sigge gärna med sitt, slicka mig på huvudet, trampa på mig och med all tydlighet att visa att han är hungrig och vill ha frukost (helt oberoende av tid och rum). Hans tre syskon väntar vänligen till klockan sju som är tänkt frukost tid.

Min optimala morgon (förrutom mysa med sambon), vore helt enkelt att ta tid på mig. Drick ny-bryggt kaffe. Äta gröt och läsa, lyssna på radio. Radio är fullständigt underskattat i dagsläget ... särskilt p3, p1 och radiosporten. För alla som missat så ... http://www.sr.se

 


The Chordettes - Mr Sandman (love it)


UFC - den oborstade bastartden ..

Utskällld, oförstådd och missledd! Få sporter har väl få utstå så mycket skit som Mixed Martial Arts. Jag är en gröngöling i de sammanhangen (icke utövare). Men jag är en ivrig betraktare.

Förknippa inte sporten med okontrollerat våld. Det finns domare, regler och det handlar om tränade utövare som möts under samma förhållanden i en ring med domare, regler och läkare. En sport, en idrott som vilken som. Med skador som inom alla sporter som följd. Jag tycker om kampen. Detta är inte att jämföra med okontrollerade överfall på stan eller andra typer av okontrollerat våld. Detta är sport!

Djup dyk i väldigt bra reportage och tankar på:

mmabloggen

mmanytt


En av mina absoluta favoriter!    Bilden är lånad från:    http://sports.espn.go.com/espn/print?id=4221851



Feast on this musiclovers!



Jag blir så glad ända in i hjärtat när jag hör sådan underbar musik. Piano, trummor, banjo, gura, kontrabas. Love it! Fullständig lysande ..! Jag är en sucker för sådant ... to be continued ...

Guilt vs Pride .. dressed as an nightmare ..

Den där domnande känslan av en instängd dåre inne bakom pannloben som i vild förtvivlan stöter runt utan mål och mening. Låter dig inte får ro bakom ögonlocken. Stängt för dagen, men i hjärnbarken pågår ett mentalt paris da car. Susande tankar i ultraraipd som piskar dig med sina förtvinade sanningar. Ekot som gör det omöjligt att sova. Svetten som tränger fram och ger dig ett skinn, ett fjäll av bomull mot huden. Orolig, flaxande, ovetande, demoniskt övertygande .. så orolig, så rädd, kan inte greppa tankarna. Silar sig genom min öppna famn, ber om nåd. Ser bara mörk i min kikare, stjärnhimmel. 

Försöker räkna får. 

Slåss mot tankarna och, inbillade demoner, förlorar.

Far och flyg din inbillade låtsas furste ... här har du inget att hämta ..!




Min tekniska kärlek är obesvarad ...

Ständigt detta utvecklande av nya produkter som skapas efter behov som vi människor inte visst vi bara runt på. Ständigt denna längtan efter funktioner som inte fanns igår. Ständigt detta behov av att status indela människor efter deras tekniska medvetnande, eller snarare deras totala okunnighet, men i form av status märken som "äpplet" och dess fantastiska värld av swish och apps; allt annat som inte en modern människa klarar sig utan.

Ständigt denna kärlek till teknik som kraschlandar när den är uppackad, installerad och inte fungerar?

Moderna ord och många löften ... tillverkarna gödslar med nya ord som innte finns i ordlistan och lovar att deras produkt kommer revolutionera ditt liv(?) Få dig att må lite bättre.

Det är viktigt att du väljer rätt flock så att du inte hamnar i en flock "äpplen" och har köpt dig ett päron och inte passar in ...!

Människan älskar sin teknik. Men blir vansinning när kärleken inte är besvarad. Blå skärm, bilden fryser, maskinen svarar inte på kommandot. Stäng av, starta, dumma maskin!

Hjärtat är krossat och illusionen är död.

Men vi har trots allt varandra ....! Räcker det för dig nutidsmänniskan?

När grisar flyger .. har de köpt vingarna på postorder?

Ansluter till resten av världen; calling dr feelgood. Startar min egna blogg. J

Jag tycker om att läsa bloggar, funderingar, tankar.

Gjorde ett försök för några år sedan men hann inte ur startgroparna ens ... http://mrmacitaloo.blogg.se/

Så här och nu fortsätter jag mina försök att blogga. Ordet känns lite fånigt men jag tycker om att skriva så ... what the hell?

Jag får angripa min egen rädsla att publicera mina egna tankar i det fallet. You win some and you lose some .. but your able to fight another day.

Role with the punches och alla andra klicheér .. men jag råkar vara en sucker för ordspråk så ... deal with it ;)


RSS 2.0