Comic Rookie ...

Jag är grön när det gäller serier. Där ett tag hamstrade jag tidningar med helvetets hantlangare Spawn! Köpte på mig en rejäl hög via Tradera. Har bara skrapat på ytan på denna intressanta karaktär. Filmen i sig var väldigt cool och platsar helt klart på tidigare listan över coola action filmer.

Efter lite goooglande fann jag det anrika företaget Dark Horse. Deras eminenta "Flip Books" ...

Trevlig läsning ... Här!

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://xrayvision.today.com/files/2009/08/spawn.jpg&imgrefurl=http://xrayvision.today.com/2009/08/26/todd-mcfarlane-writing-new-spawn-movie/&h=919&w=749&sz=100&tbnid=BgM8mTF8zbjHXM:&tbnh=147&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dspawn&hl=sv&usg=__c6TNoBK3Rm6YGaUDvMFq9L_0WCY=&ei=zpSzS8KpL5Px-QbRm4C9Ag&sa=X&oi=image_result&resnum=8&ct=image&ved=0CC8Q9QEwBw
Spawn


i(love-it)river E100!

För att jag inte vill ha alla tekniska prylar i en pryl. Instängd i ett skal. Så långt från Iphone hype som det går att komma med så köpte jag mig en iriver E100 2gb (köper till 4GB micro SD kort för 100 spänn).

Grymt ljud i den lilla spelaren och jag älskar den redan oavbrutet i jämförelse med min numer pensionerade Creative spelare som hade katastrofal batteritid.

Sanslöst bra ljud. Använder mina Philips in-ear lurar och ja .. jag är väldigt nöjd. Den är enkel och sköter sitt jobb förträffligt. Finns löljligt billigt att köpa här!


http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.cnet.co.uk/i/c/blg/cat/digitalmusic/irivier_e100/iriver_e100_1.jpg&imgrefurl=http://crave.cnet.co.uk/digitalmusic/0,39029432,49296401,00.htm&usg=__Gx3bBkUEC77qBY0RAcAhUK2lgV0=&h=350&w=540&sz=58&hl=sv&start=8&itbs=1&tbnid=knsdHrh1CWY_dM:&tbnh=86&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3Diriver%2BE100%26hl%3Dsv%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1


Julafton kom tidigt i år!!!

Slö surfar på aftonbladet och trillar över den här!!! Predator 3 kommer 9:e juli! Honey det här är mitt svar på SATC 2!

Se trailern HÄR!

En del av mina filmrötter. Predator, Rovdjuret. Arnold i djungeln. Jag har sett den så många gånger att jag kan enkelt räkna in den till mina absoluta favorit filmer när det gäller action and overall!

I orankad ordning!

- Predator 1
- Die Hard 1
- Hellboy 1
- Old boy
- Dödligt Vapen 1
- Sedan tog minnet slut ...

Feast yourself med gamla ... arnold!

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.coverbrowser.com/image/french-dvds/5122-1.jpg&imgrefurl=http://www.coverbrowser.com/covers/french-dvds/103&usg=__ZJXa-C_-Po41Sx5Jg-SbHmwZNmI=&h=592&w=420&sz=32&hl=sv&start=41&um=1&itbs=1&tbnid=UKCTpvjBkKyqaM:&tbnh=135&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dpredator%2B1%26start%3D36%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1

Predator 1


Vår(galen)

Vår, älskade vår. Smet ut på lunchen, solen sken, det droppade från taken. Plötsligt så kändes arbetet inte så betungande längre. Fattades bara att fåglarna skulle kvittra lite högre och att jag skulle dansa gatan fram som ronja rövar dotter! What a feeling! Boostar sinnena när solen kommer fram. Oj vad jag ska köpa en Philips Wake up light till hösten när det blir mörkt igen!!! Våga vägra sluta vara grott gubbe på vintern!

Önskar jag kunde hissa upp de automatiska markiserna utanför kontorets fönster. Liksom Darth Vader stryper sina undersåtar att jag själv lyfter markiser och blir bländad av solen! Mind power!

Vore ett ganska coolt namn på en energidryck ... MindPower! Kom ihåg var ni hörde det först. Hohoho!

Smög iväg till Hemmakväll men "ve och fasa gustav Wasa" någon råtta har badat i lådan och stänkt upp filmerna på kanterna. Nä nuuuu!!!! Bäst att dem fyller upp igen. Likt ett filmbad man kan köra ner händerna i ända upp till armhålorna och gräva som en grävling. Jag älskar film. Blir lite extra tokig när den kostar 19 kronor styck. Det liksom konkurrerar ut allt annat motstånd. Förlåt, Dischshop, förlåt CDON!

Jag återkommer när det är dags för BOX köp!

Jag liksom voltar av glädje i mitt sinne. Andas torr kontorluft men hjärtat mår bra!

http://www.wearyourbeer.com/images/Mountain_Dew_Hello_Sunshine_Yellow_Babydoll.jpg


Rötter ...

Ibland glömmer jag bort att känna efter när det gör ont i själen. När det liksom tar stopp och värker. Jag är en känslans riddare men ibland dövar jag mina tankar och låter dem skrika i sina katakomber. Jag tänker Freud, eller ja vilken psykolog gubbe det nu var. Trycka undan känslor, det undermedvetna. Förtryckta känslor likt sjunk bomber.

Gilla läget, hatar det jävla uttrycket. Kapsla in och förtryck, paketera och lek kamelont. Då önskar jag nästan att jag briserade i en kaskad av känslor. Nu har det blivit till min nemesis. Mattis du har ditt berg jag har .. ja det jag inte kan beklä med namn.

Allt grundar sig i rötterna. Starten, på livet, 30 år sedan. Sen solen bländade mig. Mycket vatten har runnit under broarna. Min hud är blästrad och jag har slutat växa på höjden.

Jag är en del av ett träd, ett livsträd, en gren, ett skott på en kvist. Jag tänker på rötterna. The soil, där allt började. Dem som bar mig fram i början av livet. Mina idoler, nu spelar dem poker i himlen.

Fan vad jag saknar dem!


Gabriellas Sång (jo fantastiskt låt)


Den längsta av dagar ...

Sedan den förrädiska kvällen när Ofelia fastnade i dörren och vred sönder sitt ben så har jag försatt mig i känslomässigt vakuum. Otroligt påfrestande hela färden. Men nu är hon hemma igen och mår bra efter omständigheterna.

Katter är så otroliga på många sätt. Deras förmåga att läka. Men framför allt deras förmåga att ändra beteende efter sina egna kroppsliga förutsättningar. Fyra ben, nu 3, kan leva ett lika gott liv med 3. Så dagens tal är just 3.

Ofelia gumman, vilken kämpe hon är!

I övrigt så räknar jag tid, jag sitter vid en ö i ett landskap av bord. Så passerar dygnet och jag är hemma igen. Mitt personliga Shang-gri-la. Vila hjärna och själen.

Läser om S.A.S, ett av världens farligaste militära insats förband. Väldigt intressant bok. Får pikar av min sambo för att jag läser så sakta ;)

Myser med Ofelia. På måndag åker stygnen då är det hela lägenheten som är planen igen.

Dygnen passerar i vågig takt. Men nu börjar jag snart räkna in fredag och hemgång.

Mazel Tov Mille! I salut you!

http://hem.passagen.se/jonte.s/herman_hedning/Darnell-10.jpg


Här kommer natten ...

Måndagens slit är i backspegeln. Min tankar kan inte slita sig från Ofelia. Hon haltar ännu. Så tillbaks till veterinären imorgon igen. Mitt sinne vandrar på nålar. Jag känner mig som en inverterad hellraiser med spikarna innåt. Wax on wax off. Ofelia är tuff!

Tänker goda tankar och seglar iväg i sinnet. Finner my happy place. Ännu ett evighets avsnitt av CSI. Allt har en fortsättning även om grunden inte är densamma. CSI är ingen gräddsås.

Skrattar till The Big Bang Theory; fullständigt lysande comey halvtimme (utan reklamen 20 minuter ren underhållning). Koncentrerad till sin renaste form.

Börjar vara soligt igen när jag vandrar till jobbet. Det känns lovande. Samtidigt som jag lovar mig själv att investera i en Philips wake up light till nästa mörkerläggning till hösten. För att slita mig ur mitt snooze beroende ...

Sömn kan lösa det mesta. Imorgon ska allt bli bra. Som ett mantra! Goodnight sweden.

Creed - Lullaby


Molnriddaren ...

Jag räknar andetag, tankar och sekunder. Ristar streck i sinnet över tiden som passerar. Solen har sedan länge tackat för idag. Jag bugar ödmjukt. Tack solsken. Du får mig att känna att det är fridens att promenera till arbetet. Stjärnhimlen kommer ligga som ett lock över mig när jag vandrar hem i natten när jag är klar här.

Jag andas frisk luft och hör inte annat än passerande bilar. Just i den stunden önskade jag att jag kunde vrida ner volymen så endast luftens viskningar hördes. Att allt bakgrunds ljud bara försvann. Bussens kompressors stönande, osmorda bromsar, fulla människor, allt bakgrundsljud. Bara för en stund.

Allt handlar om att stål-sätta sig. Gilla läget. Jag dag-drömmer, istället!

Plundrar mitt sinne på konstruktiva ideer. Tänker på Alice i underlandet. Tänk på minst 5 omöjliga saker före frukost .. eller var det sex saker? Tankarna flyger iväg. Jag har alltid sedan jag var liten kunant vandra upp och ner. Uppe i taket så att golvet blir taket och vice versa.

Det är en första tanke som jag försonas med. Det är en bra tanke. Oförstörd och omöjlig!

Sedan tänker jag på Dr Baltazar, en fläkt från tidiga år. Blir lite nostalgisk. Men det tar vi en annan gång!

http://www.almissa.com/Profesor%20Baltazar.jpg

Dr Baltazar (favorit figur från barndomen).


Shake and bake ... at PS3

Sorry björnen men jag blir PS3 trogen! Väntar med spänning när PS3 får rörelsekänsliga kontroller. Så skaka Wiii .... skaka. Inte nonchucken då, utan fundamentet ni står på!

För nu kommmer vi ... Move(ing) it!

Ps3 .. you make me so proud !!!


Kicking Ass ...

Lediga dagar följer alltid ett mönster, men är helt fria från tyngande schemalagd tid. Kaffe på morgonen, en frukost som flyter ut över hela förmiddagen. Slentrar runt hemma och bara är helt ledig. I total symbios med resten av familjen.

Ofelia börjar redan se bättre ut. Försöker sig på att hoppa upp i fönstret och har klättrat näst högst upp i klätter/klösträdet. Tough as Nails!

Av en händelse sökte jag på kommande filmer på biograf Jätten och fann denna rullen nedan: Kick Ass! Lionsgate är inblandad och jag får en feeling av en modernisering av filmen Watchmen. Den ser i vilket fall riktigt cool ut. Klart en must see!

En annan film att se är Clash Of The Titans. Får se om den blir i 3d eller vanlig föreställning. Legendary pictures som är inblandad i den så den känns också väldigt lovande.

Mer kommer, Valhall, Prince of Persia, Robin Hood, The A-Team, det känns som en gedigen film vår att ta sig igenom.



Kick ASS (Lionsgate)


Sa(å)w(ga) i bitar ... sex fina bitar

Såg Saw igår, film nr 6 i ordningen. Inte den starkast lysande stjärnan av de sex filmerna men som alltid sevärd. Im a fan! Sedan första filmen har jag varit "hooked"! Det finns en djupare mening bakom allt våld i filmerna. Jigsaws tanke. Att människorna inte uppskattar det liv dem lever. Att dem försummat sin chans eller varit utstuderat elak mot andra.

Funderar också på när filmen hade premiär var det tunnt på biograferna. Så hade det inte sett ut när Sandrews fanns. Sett fantastiska filmer som S7ven, Any given Sunday, Spring Lola Spring, m.fl. där. Känns inte bra när en jätte aktör köper sig till monopol och begränsar kvaliten, med att blanda ut kvalite och smalare film med skit i "pipen".

Jag får oftast höra att jag är "krans-kåt" av min sambo. Låt mig precisera mig själv. Filmer som fått utmärkelser som guld palmen i Cannes, Sundance, Toronto osv. Hon har en poäng! Men glöm inte att det ofta inte är de stora hollywood filmerna som får dessa utmärkelser. Kvalite handlar inte om ursprung. Snarare om förmågan at berätta en historia. Sett mycket skumma filmer som fått diverse utmärkelser, palmer, björnar, lejon. Som stängts av före filmens slut. Skumma, våldsamma, dåliga, alla upphöjd till skyarna. Blandad kompott.

Så final punch! Döm inte ut omslaget. Jag är skit dålig på sådant. Jag köper vin på omslaget, eller en bra text. Film försöker jag vara kräsen med. Men måste våga också. Jag låter hjärtat leda mig.

Peter Lemarc - Sången dem spelar när filmen är slut (ett av ässen i leken)


Design at it´s best ...

Jag är ett fan av vackra ting. En sådan är flaskor. Fann dessa när jag och en kollega diskuterade sprit sorter, Tequila i synnerhet.

http://www.thedieline.com/blog/2008/11/1800-tequila-es.html


Ofelia - Hero!

Igår hände en olycka, som många olyckor så hände det hemma. Stod i köket. Lagade mat. Samtalde med sambon. Klätter katten Ofelia klättrade på nätdörren till kontoret. Som hon alltid göra några gånger per dag. Men just den här gången blev utgången en tragedi. På sin väg ner fastnade Ofelia med vänster bakben i dörhandtaget och blev hängandes. Skrikandes.

Tiden frös och jag hamnade i passivitets vakuum. Först när sambon knuffade till mig så staplade jag till och fick lös Ofelia som skrämt sprang och gömde sig.

Kan inte ens tänka mig den smärta hon kände när hon hängde där. Benet i helt fel vinkel! Usch, har inte skakat av mig det än. Önskar jag kunde bära en del av den smärtan för att avlasta henne.

Jour havande veterinären ville undersöka Ofelia (osäkert om det var benbrott eller höft ur led). Efter lyssnat till mina egna hjärtslag och utbytt lugnande blickar med min sambo.

Röntgen och lugnande sprutor. Vilken hemsk känsla att se Ofelia ligga där livlös och bara andas. Tom i blicken.

Vi strök på henne, ögonen var bara uppspärrade och den där gnistan fanns inte där. Preparaten i henne hade verkat. Jag såg in i dem där annars så bestämda ögonen som bara såg tomt på mig. Mitt hjärta darrade. Kändes som att det hoppade över ett slag.

Kändes som att tiden stannade när hon låg. Men så såg jag hur pupilen ändrades. En svag rörelse i ögonlocken. Sakta började hon vakna ur sin medicinska dimma. Vi strök hennes vackra päls. Sakta vaknade hon upp igen. Spände ögonen i mig. "hem, nu, omedelbart"!

In i bilen hemmåt igen. Tack så otroligt mycket Sandra som skjutsade oss och med sin lugna inverkan höll oss nere trots våra total skräckfärdiga tankar om vad som hänt Ofelia!

Så närmsta dagarna blir det vila så mycket som det är möjilgt för en väldigt bestämd katt! Smärtstillande för att avlasta smärtan.

Kan utan tvekan konstatera att hade en människa råkat ut för samma smärt-tröskel så hade vederbörande svimmat av smärtan.

Ofelia du är min hjältinna! Den här är till dig:



Foo Figthers - There Goes My Hero


Svarta hål ... utan kaniner ...

I söndags såg jag min andra 3D föreställning på bio någonsin. Alice i Underlandet (a la Tim Burton Version). Det är onekligen en väldigt häftig upplevelse! Coola effekter när det känns som att det blåser löv in i salongen, när det är som att händelserna springer utanför duken. Väldigt coolt ... "this ain´t tv-piraterna anymore"!

Johnny Depp och Helen Bonham Carter gör heller aldrig någon besviken. En osviklig trio med ovan inräknad regissör. Bluray släpp, inhandla ovan nämda film; CHECK!

Note to self ... skaffa linser till nästa föreställning, använd inte keps när du är över 180 cm i biosalongen (kan upplevas som torn, skymma sikten för raden ovan).

Jag tycker om nyskapande, 3D är inget nytt fenomen men det är nytt att det finns på bio i denna utrstäckningen som det nu gör. Helt klart för tekniska utvecklingen, maffigt ljud i bion. Nu drömmer jag om en projektor. Ett dedikerat biorum en dag ... one day, one of those days! Högtalare stora som torn. Ljudabsorberande väggar, totalt mörker, skärpa i bilden. Ett vuxet spel och musik/film rum!

Finns många läckra hemma bio utrymmen på Min Hembio!

Drömmar och kärlek är det som gör att vardagen känns värdig!



http://www.mannythemovieguy.com/images/johnny_depp_helena_bonham_carter_alice_in_wonderland_tim_burton.jpg

Alice in Wonderland


Ton of Work ...

När orden inte finns där så .. I keep quiet! Där av tystnaden. Arbetar vidare i det tysta. Vardagarna passerar. Dock hunnit med bl.a. bio, Shutter Island. Martin Scorseses senaste film. Den var bra. Inget att klaga på. Den kommer sluta i bluray hyllan när den väl släpps.

Jag lider av en passion för film. Oavsett genre, bra berättade historier är vad jag är ute efter. Sedan kan alltid humör och sinnestämmning ändra hur filmer uppfattas för stunden.

Har samlat på mig högar med film och serier att plöja igenom. Efter förstärkarens återkomst och att jag slutligen löste den knuten så går det att se film och lyssna på musik med den kvalite vi är van vid (slippa tv´ns högtalare).

Dagarna utgör silutetter när jag simmar fram i ett töcken. Jag kan varken fatta pennan eller skriva här ...

Ännu ett citat att ta med sig .. från hellboy 1. "In the absence of light, darkness prevails"

 

http://www.danheller.com/Movies/Hellboy/hellboy-1.jpg
      Hellboy 1 (Ron Perlman)


RSS 2.0