Pride ...

Nu är slutet nära ... för OS alltså! Jag känner mig otroligt stolt över våra svenska kämpars framfart i OS. Vi luggade 11 medaljer av alla valörer. Det enda piss i bägaren är som vanligt alla så kallade experter. Ishockey herrarna som åkte i kvarten. Damerna som brände bronset i förlängningen.

Wtf, hur kan det vara en dålig insats? Den här gången räckte vi inte. Milimeter rättvisa. Jag är väldigt stolt över vad de mäktat med. Blev väldigt impad av ishockey damerna, jäklar vad de stod upp när det blev bråkigt.

I kvällens drabbning mellan the great us och Canada så hoppas jag av två onda ting att the Great US drämmer till Kanada ordentligt. Kanada står för gris hockey. Ful spel och fan jag har inte glömt Nidermeyers tackling på Foppa rakt in i öppen båsdörr för flera år sedan. Go US GO!!

Vad jag kommer minnas mer från OS är helt klart Kalla, vilken ur-kraft hon besitter. Även fast man inte vinner, det är liksom inte viktigt när man ser hennes kraft och otroliga jävla-annama. Grymt imponerande. Björn Ferrys tokigheter och nyper ett guld. Damerna som försvarar sitt OS guld! Anja som efter tok-kraschat går och tar ett brons. De här känns som damernas OS, när det gäller Sverige. Dem lämnade största intrycket!

Tack för underhållningen underbara Svenska Kämpar!!!

Manowar - Carry ON!!!


Legends ain´t borned .. they are made ...

Helgen tenderar alltid att glida förbi som färsk honung. Laddat batterierna. Haft kvalitets tid med sambon. Allt som behövs för att ta ny sats för en ny vecka. Ny tid, ny strid!

Lördagen gick i shoppingens tecken. Nya investeringar. Älskade Hemmakväll säljer ut gamla uthyrningsfilmer för 19 kronor styck. Så köpte nästan 20 nya filmer till vrak pris. Bl.a. watchmen, in the electric mist, m.fl. Nu väntar jag bara på att få tillbaks förstärkaren så att det går att se film på riktigt.

Ljudet är minst halva upplevelsen. Vill lyssna på Iyras Playground också. Är på nytt född när det gäller vanlig cd.

Film är ett av mina största intressen. I fredags såg jag och sambon "Valentines day". Bara titeln gör att jag hellre läser en tidning. Men "kick me and call me sally", oj vad jag hade fel! Det visade sig vara en väldigt sevärd, lätt hjärtad, feel-good film. Enkelt, glad, fick mig på väldigt gott humör. Den gamla cynikern log en smula, nickade välvilligt mot mitt leende.

Film för mig är inte titlar eller gener. Det är stunder, moment, känslor. Fuck ... att vara styrd av gener, osv. För mig handlar det om bra berättade historier. Stunder, känslor.

Bara för att väga upp denna mjukis så ser jag nu Strike Force Challengers. Svettiga män som slår varandra på käften i en åttakantig ring.

Jag är väldig mång-faceterad. Den morderna mannen.

Ännu en trevlig helg.

Den här är till dig älskling. För alltid - för evigt!

Varje låt har sin absoluta peak .. denna kommer kring 2:20 ... nanana ...!

Håkan Hellström - Jag är kär i en Ängel


Enkelt ...

Jag uppskattar det för-enklade, skeendet som inte är så komplicerat. Ungefär som middag och bio efter arbetet. Wrap it up som en jänkare skulle uttryckt det. Simple as that ..!

När det går på räls, när det flyter som en våg, som en mental surfare som bara glider med och omgivande luft flyttar sig och låter honom få den där perfekta vågen. Ibland är det bara den där perfekta vågen som behövs.

Ungefär som lata förmiddagar, tillsammans, med sambon och katterna. Ny-bryggt kaffe. Då känner jag mig tid-lös. Blir mentalt en mr myagi som seglerar runt i sin dröm värld och vägrar ansluta till om-världen.

Ta-i-chi ... wax off - wax på. Nu är det snart helg!







Foo Fighters - The Best of You


digital som vill vara analog ...

Jag reser tillbaks i tiden. Jag är analog, jag har köpt en cd skiva. Något som inte hänt mig på åtskilliga år. Jag applåderar den tekniska revolutionen, med digital media. Lika mycket fasar jag för den. Det känns obehagligt att veta att alla musik, text, rörliga bilder bara skall lagras på hårddiskar, usb, minnen, strömmas över internet. Det är utan tvekan mer mijlövänligt än att trycka böcker, cd-skivor, dvd, bluray osv. Det kan så enkelt försvinna vid en krash.

Men jag gillar att ta en skiva i handen, lägga den i cd-släden, lyssna på en skiva. Titta på omslaget. Bara att det sker alldeles för sällan.

Det är ungefär som med handskrivna brev. Det är en utdöende .. form av kommunikation. En särart, numera kommer bara årsbesked, pensionsbesked, myndigheter och banker. Dessa kommunicerar med brev. Fakturor!

Jag slits mellan egoismen mot samvetet av att hela en sargad jord. Jag lyssnade med ett öra att en stor del av befolkningen "inte tror att den ökade värmen, som smälter isarna osv." inte beror på människornas leverne. No shit sherlock, behöver väl inte vara raktetforskare för att inse att vi pissar jorden i ansiktet. Ända sedan kapitalismen girigt började klösa med sina fingrar.

Jag är inte bättre. Jag är en samlare. En collector. Jag har en samling plastfigurer från filmer, böcker, cd-skivor. Jag sitter på de anklagades bänk samtidigt som jag skriker på barrikaden i det tysta tomrummet mot denna eviga konsumtion. Jag är en tu-delad person.

Vi försöker laga en blödande jord med plåster. Jag försöker källsortera lite i alla fall.



Tom Petty and the Heartbreakers - I won´t back down


Cirkus som ingen annan cirkör ..

Lördag 13:e februari 2010, Bodens arena, ett väldigt kärt återseende .. Cirkus Cirkör på plats. Jag älskar denna typen av (ny) cirkus. En väldigt suggestiv stämning över hela uppsättningen. I love it! Det är en föreställning som måste upplevas utan tvivel.

Fantastiska prestationer, karaktärer, känslan, soundtracket live av Iryas Playground. A touch of madness ... as in love .. life!

Cirkus Cirkör - (melody Iyras Playground) Sesssion - Inside Out

 

Iyras Playground - With You


Rider of the storm ...

För mig är skrivandet ett flöde, det måste komma naturligt. När jag placerar örat mot hjärtat ska orden flöda obehindrat. När det inte gjort det i veckan har det varit väldigt naggat ordflöde. Men alla hinder är till för att överkomma.

Minns att jag läste i en bok av en kinesisk författare att .. det är bara en dåre som försöker stoppa ett tåg handgripligen. Sunt! Summan var dock att man skall känna sina styrkor och svagheter. Det är egentligen en ständig kamp om begränsningar, klara jag det? vågar jag det? Oftast låter jag mig begränsas av andra människors förväntningar och outtalade tro om min förmåga.

Jag funderar ofta på hur vi människor vill kategorisera yrken och förmågor, författare, skådespelare, snickare, travkusk, bagare, lärare etc. etc. Vad skulle göra att jag kan titulera mig författare? snickare? osv. Att jag är utbildad? att jag har erfarenhet?

Jag låter dessa funderingar fortsätta åka skridskor i mitt sinnelag. Jag lämnar dem på sin plats och låter dem skrinna vidare. För jag vet att jag är hyfsad på att skriva, att jag kan skruva upp en hylla, laga möbler och vara allmänt fiffig. Det är inget jag måste bevisa.

Jag bevisar hela tiden för mig själv att jag kan om jag vill. För jag kanske inte alltid tar dem bästa besluten, men dem är i alla fall mina egna!

Maia Hirasawa - The worrying kind


Being krupps´-"ed"

Jag erkänner, en av många intressen jag har är prylar. Tekniska prylar, verktyg, köksredskap, m.m.

Har redan lokaliserat en grymt snygg smörgåsgrill från Krups.

Smörgåsgrill

Krups har snygg design och hög kvalite (nej jag är inte sponsrad; bara känsla för smak):

Glassmaskin

Mycket den här västerlänningen vill ha ... men det kommer med tiden. Det fanns en reklam som syftade på att "own more then 8 things and the things starts to own you" ... är ju inte buddhist. Så sakerna äger mig indirekt!

Katt världen ...

I katt världen betyder eftermiddag, siesta och vila. Vem är jag att störa dem? Så jag kollar vidare på UFC 109 och dricker mer kaffe. Trots radio och mina ljud från kämparna på skärmen så sover de så djupt. Smyger runt och ser deras kroppar andas, ler för mig själv. Nu saknas bara min sambo. Jag är i mitt personliga Shangri-la.

Jag andas och bara njuter av friheten. För stunden existerar inga måsten, bara mina egna intentioner. Tankarna flyger fritt, himlen är blå!

Sigge sover bredvid mig på kökssoffan. Så fridfullt andas han. Jag känner att jag flyter omkring som vinden. Jag är i fullständig obefriad kontroll.

Som kattägaren bor katterna inte med en, vi bor med katterna ;)

Sigge Slaggar på kökssoffan


Sigge tar en lur!



Sakta .. sakta ...

Början på veckan kändes som en armbåge i sidan. Helgen gled förbi och var alldeles underbar men så kom måndag och var som en polis mitt i gatan står. Jag gillar av hävd inte måndagar. De är som brottning david mot goliat. Överlever och lufsar vidare.

Så .. Working progress ... dagarna silar förbi. Så blev det torsdag. Sträcker ut mig på ledig dag och bara gör det som faller mig in hemma. Jag trivs med lediga dagar. Vandrar omkring hemma och gör om. Im a home made man. Jag fixar och donar. Den mordena mannen som både kan stryka gardiner, städa och möblera om och inreda, och kan köra lastbil, byta en lampa, snickra och vara manlig. Det är modernt de ;)

Har lyssnat på led zeppelin på förmiddagen när jag diskade. Minns en svunnen tid, när ninteno var den hetaste spelkonsolen när jag och mina vänner hade hockey turneringar i min kompis vardagsrum, den som gjorde mål fick välja Led Zeppelin låt, mest snurrade den här och Moby Dick om jag inte missminner mig ...!

Tyvärr är inte John Bonham (led zeppelins trummis) i livet längre. Ansedd av många som rock musikens bästa trumslagare ... jag är inte sen att hålla med!

Kaffe och se slutet på UFC 109 nu, Jag håller tummarna för Randy Couture!


Rage Against The Machine - Born Of A Broken Man

(återförenas dem någonsin skall jag vara där och se dem)


La komedia .. di fredag

Ibland är det lättsamma mer tilltalande än det mörka. När väl dagens plikt var avförd började jag andas igen. Med ett ryck vaknade jag. Plikt känns som rätt ord, grunden till det dagliga brödet. Bara vissa dagar som döpts i bly och doppats i tjära. Simmar med en okuvlig känsla av att om jag inte kämpar kommer jag drunkna av vikten av dess börda.

Laddat upp "the booze cabine" inför middag och trevligheter hos Is-björnen imorgon! Wii, öl och gott sällskap är en osviklig combo; "fill up my cup mozoltov"!

Fredagen tonar i ut i ett flöde av hollywood humor. Jag är inte någon stor konsument av kärlekskomedier, men ibland måste jag bryta min vanliga konsumtion av våld och elände som filmerna i normala fall innehåller.

Av två kandidater så var The Ugly Truth den starkare (I hate Valentines day). Finns en scen där Gerard Butler för en monolog med sig själv. Lysande .. den och föregående scen i samma hotellkorridor "says it all"!

Allt behöver inte handla om just film smak. I det här fallet kändes det som underhålling bara. Trevlig lagom film, bara få skratta och slappna av med min sambo och katterna (vilka sover sig igenom precis allt, även när det låter som tredje världskriget från tv-spelet eller film).

Dags att slagga ... ladda upp inför morgondagen! Fest och på söndag se UFC 109. Då smäller det!




Konsten att bygga en ljud-fasad ...

När allt hopp är ute så finns det alltid en tanke som överlevt! Jag andas frisk luft på lunchen. Hinner med ärrenden och känner mig duktig. Ljud-yoda kan inte undkomma min felsöknings-frenesi utan står svarslös gapande. Rullar med ögonen och hummar något om "ja ... ahah .... mjaaaa .. ja ... det var konstigt" ... jag fortsätter min utläggning och når överrenskommelse om att jag lämnar in min teknik best för vidare diagnos av "proffsen"? ... jag ämnar inte betitla mig proffs .. men ändå infernaliskt envis!

Så landar jag tillbaks i den schematiska världen. Känner mig lite lättad. Bekräftelse ... på min teori.

Inte galen ännu.

Springer vidare mot helgen ... in till öppen famn ..

 



Regina Spektor - Better (Regina Spektor - "like thiiiiis")


Kylan kläder jorden ...

Jag är inget fan av kyla. Men jag uppskattar ändå vintern. Det var flera år sedan jag satt på en skoter men jag är uppvuxen, med en gammal Aktiv! Vilket senare byttes ut mot en krock-skadad lynx (men det är en helt annan historia det).

Mycket minnen av en bra barndom (det här är bara en av många); satt i timmar och körde efter givna mönster på den lilla hagen utanför min morfars hus uppe utanför Arjeplog. Pimpla på isen, bygga vindskydd av hård skare, grilla korv på isen, ut på äventyr i skogen, se tv´n på kvällen (svt 1 och 2 via antenn), spela sällskapsspel.

Morfar tillhörde den gamla skolan av män, riktiga kraftkarlar! Den där tysta typen som skulle kunna riva ett träd med rötterna. Men som aldrig skulle göra en fluga förnär. Dra nät bara med ren råstyrka, fiskare, jägare, skogshuggare, möbelsnickare. En tidig idol i mitt liv.

Varför försvinner dem bästa först?

Medans jag sväljer hårt så .. räknar jag sekunder och minuter ... helgen kommer snart som en omfamning och kramar mig.

Morfar den här är till dig ...

 



Mark Knopfler - Local Hero


Den tunna linjen avgränsad av galenskap ...

Att söka fel kan göra vilken väl fungerande människa som helst till ett nerv-vrak. Min "hurt-spot" är min hemmabioförstärkare.

När vilken sund människa som helst skulle reklamera den i butik sitter jag här med nerverna på utsidan. Vad har jag missat. Vad kan jag göra bättre? Vad har jag inte prövat med? Endast två högtalare i stereo? Ljudet via optiskt kabel?

Jag vädjar till min bättre hälft att ge mig order om att kapitulera inför detta tekniska monster som blivit min obestridliga nemesis.

Det är något i mig, skorpionen? Som gör att jag vägrar ge upp. Jag vädrar hjärnan med nytt syre. Slår en ny tanke volt. Tänker lite till. Jag är inte bäst, men jag är förbannat envis. Mer envis än synden.

Be om hjälp är inte min starka sida.
Snart helg, det är en framgång ...



Morgonens konung ...

Börjar leva med rutinen att jag är frukost kocken ;) Fixar gröt till sambon. Får riktig slow starter morgon. Det gillar jag. Det är kvalitetstid jag lever på hela dagen.

Brygger ekologiskt mörkt kaffe. Ekologiskt, rättvisemärkt, lågenergi. Det känns så cyniskt när det skall vara medvetet! Känns inte som att det är en nyhet att vi paratiserar på fattiga länder. Im one of them ... så jag svär mig inte från skuld.

Spenderar morgonen med att se UFC 40. Hur unga dem var då ... alla young guns .. kanske möts dem igen!

http://img508.imageshack.us/i/ufc40.jpg/




Slow rider ...

Måndag i backspelgen! Ledig förmiddag är en skön "slow-starter" på dagen, men också sent för en icke-natt-arbetare! Hinner med att pula på hemmavid. Katterna sover och jag vandrar rastlöst omkring. Pussat sambon som begav sig till studierna så kollar jag helgens MMA gala på datorn.

Lugnar mitt sinne. Låter förstärkaren vila. På torsdag, då gör vi upp en sista gång. Sedan får den åka till butiken för felsökning. Då har jag verkligen sprängt mitt felsöknings register. Då anser jag mig besegrad ..! Men tills dess har jag "a few tricks upp my sleef"!

Efter disken röjer jag lite på diskbänken. Gör en liten "garlic installation" ... Le Garlic De Mäci" se bilden nedan ..!

Ett gammalt Ikea Tumbler glas får agera vitlöksrör ... ganska snyggt om jag får säga det själv. Inspirationen får aldrig dö då är det kört ... ;) Alltid testa gränserna, förnya, ändra, flytta, måla om, utmana sina ideer! Stöta och blöta dessa med sin bättre hälft!

Nu kör vi!

Garlic-in-a-pipe


Garlic del Mäci




Hämnnden är slug?

Återsåg Kill bill 1 och 2 förra veckan, innan förstärkar problemet. Mäkta coola fighter i dessa rullar. Är ett fan av Tarantino, nästa steg blir att återse Pulp Ficton (nötte ut det videobandet när jag körde på vhs bandaren en gång i tiden).

Finns mycket film som är trevlig att återse. Särskilt när det gäller temat hämnd. En lite mer okänd rulle men ack så bra är filmen Old Boy. En man blir instängd i 15 år i ett rum helt utan orsak. Nu kräver han hämnd.

Se7en är ett annat mästerverk som jag hoppas ingen missat. Går att återse många gånger. Lika otäckt bra varje gång, Seven!

En film som inte handlar om hämnd, men ack att vara less på sitt jobb. I love it ... Bringing out the dead!

Så när jag är härskare över tekniken finns det mycket film att insupa igen.

http://dstroyr.wordpress.com/2009/10/24/kill-bill-vol-3/


Här kommer natten ...

Det har blivit som en efterhängsen mantel av bryderier. Elektroniken i vardagsrummet. Förstärkaren som inte är kompis längre med vårt PS3. Tankarna skruvar sig genom min skalle som serpentiner. Jag försöker att inte tänka på det. Men jag är en fundemental felsökare. Finna ordning i detta kaos!

Helgen har dragit förbi och jag andas morgonluft igen. Jobb helg är jobb helg! What to do?

Mörkret sänker sig som en kappa över himlen och längtan hem växer sig starkare.

Skulle jag få välja soundtrack hade jag utan tvekan spelat ...


RSS 2.0